Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 21415-2:2016

Pšenica i pšenično brašno – Sadržaj glutena – Deo 2: Određivanje vlažnog glutena i gluten indeksa mehaničkim načinima

Wheat and wheat flour - Gluten content - Part 2: Determination of wet gluten and gluten index by mechanical means (ISO 21415-2:2015)
23. 12. 2016.

Опште информације

60.60     23. 12. 2016.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

Plan 2016

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim delom standarda SRPS EN ISO 21415 utvrđuje se metoda za određivanje sadržaja vlažnog glutena i gluten indeksa u pšeničnom brašnu mehaničkim načinima. Ova metoda se direktno primenjuje na brašno. Ona se takođe primenjuje na običnu i durum pšenicu posle mlevenja ako njihova raspodela veličine čestica zadovoljava specifikaciju datu u tabeli B.1.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 21415-2:2009

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 21415-2:2016
60.60 Standard objavljen
23. 12. 2016.

REVIDIRAN OD

PROJEKAT
naSRPS EN ISO 21415-2:2025

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 21415-2:2015

Identičan sa ISO 21415-2:2015