Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 7541:2020

Začini i začinske mešavine - Spektrofotometrijsko određivanje boje koja se može ekstrahovati iz paprike

Spices and condiments - Spectrophotometric determination of the extractable colour in paprika (ISO 7541:2020)
30. 11. 2020.

Опште информације

60.60     30. 11. 2020.

ISS

E034-7,8,15,18

Evropski standard

67.220.10  

engleski  

Plan 2018

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuje se metoda ispitivanja za određivanje boje koja se može ekstrahovati iz paprike merenjem apsorbancije acetonskog ekstrakta uzorka. Primenjuje se na mlevenu papriku u svim oblicima (slatku, ljutu, dimljenu, itd.).

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS ISO 7541:1997

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 7541:2020
60.60 Standard objavljen
30. 11. 2020.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 7541:2020

Identičan sa ISO 7541:2020