Pravilnik o kvalitetu začina, ekstrakata začina i mešavina začina
Nacionalni zakon
Mlevena paprika u prahu - Određivanje sadržaja ukupnih prirodno obojenih materija (identičan sa ISO 7541:1989)
95.99 Povučen
Začini - Određivanje sadržaja vlage - Metoda sa prenosom (identičan sa ISO 939:1980)
95.99 Povučen
Začini - Uzimanje uzoraka (identičan sa ISO 948:1980)
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
Začini - Određivanje neisparljivog etarskog ekstrakta (identičan sa ISO 1108:1992)
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
Začini - Priprema mlevenog uzorka za analizu (identičan sa ISO 2825:1981)
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
ZAČINI - Određivanje pepela nerastvorljivog u kiselini - (Identičan sa ISO 930:1997)
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
ZAČINI - Određivanje ukupnog pepela - (Identičan sa ISO 928:1997)
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
Začini - Određivanje ekstrakta rastvorljivog u hladnoj vodi
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
Začini, začinske mešavine i biljke — Određivanje sadržaja isparljivog ulja (metoda destilacije vodenom parom)
95.99 Povučen
Začini i začinske mešavine — Određivanje sadržaja stranih materija
60.60 Standard objavljen