Pravilnik o kvalitetu sirove kafe, proizvoda od kafe, zamena za kafu, kao i srodniih proizvoda
"Сл. гласник РС" бр. 159/20
Nacionalni zakon
Saznajte više Datum objavljivanja: 6. 7. 2021.
"Сл. гласник РС" бр. 159/20
Nacionalni zakon
Saznajte više Datum objavljivanja: 6. 7. 2021.
Instant kafa - Određivanje gubitka mase na 70° C pod smanjenim pritiskom (identičan sa ISO 3726:1983)
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
Sirova kafa u vrećama - Uzimanje uzoraka (identičan sa ISO 4072:1982)
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
Sirova kafa — Priprema uzoraka za senzorsku analizu
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
Instant kafa — Metoda uzimanja uzoraka za rinfuzna pakovanja sa unutrašnjim omotačem
90.92 Odluka o izmeni ili reviziji standarda
Sirova kafa — Ispitivanje mirisa i izgleda i određivanje stranih primesa i nedostataka
90.92 Odluka o izmeni ili reviziji standarda
Sirova kafa — Granulometrijska analiza — Ručno i mašinsko prosejavanje
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
Uzimanje uzoraka kafe — Sonde za sirovu kafu i kafu u pergamentnoj ljusci
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
Mleko i proizvodi od mleka — Kontrola kvaliteta u mikrobiološkim laboratorijama — Deo 1: Ocenjivanje performansi analitičara za brojanje kolonija
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
Mleko i proizvodi od mleka — Kontrola kvaliteta u mikrobiološkim laboratorijama — Deo 2: Određivanje pouzdanosti brojanja kolonija na paralelnim pločama i koraka pri razblaživanju koji slede
90.20 Početak postupka preispitivanja standarda
Kafa i proizvodi od kafe — Određivanje sadržaja kofeina tečnom hromatografijom visoke performanse (HPLC) — Referentna metoda
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
Sirova kafa – Određivanje sadržaja vode – Osnovna referentna metoda
60.60 Standard objavljen
Sirova kafa – Određivanje gubitka mase na 105 °C
90.92 Odluka o izmeni ili reviziji standarda
Pržena mlevena kafa – Određivanje sadržaja vlage – Metoda određivanja gubitka mase na 103 ºC (rutinska metoda)
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
Instant kafa – Određivanje sadržaja vlage – Metoda po Karlu Fišeru (referentna metoda)
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
Sirova kafa – Određivanje udela zrna oštećenih insektima
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
Pržena mlevena kafa – Određivanje sadržaja vlage – Metoda po Karlu Fišeru (referentna metoda)
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda