Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина

Национални закон

Сазнајте више  

Српски стандарди у вези са прописом

Žita i proizvodi od žita - Durum pšenica (T. durum Desf.) - Opšta uputstva za instrumentalne metode za merenje boje krupice (griza)

90.93   Одлука о потврђивању стандарда

Žita i proizvodi od žita - Pšenica (Triticum aestivum L.) - Određivanje alveografskih svojstava testa od brašna za tržište i od brašna proizvedenog laboratorijskim mlevenjem pri podešenoj hidrataciji i metodologije laboratorijskog mlevenja

90.93   Одлука о потврђивању стандарда

Žita i proizvodi od žita - Durum pšenica (T. durum Desf.) - Određivanje procenta polustaklastih zrna i izračunavanje procenta staklastih zrna

90.60   Завршетак поступка преиспитивања стандарда

Žita i proizvodi od žita - Određivanje bezaca (Besatz) u pšenici (Triticum aestivum L.), durum pšenici (Triticum durum Desf.), raži (Secale cereale L.) i ječmu koji se koristi kao hrana za životinje (Hordeum vulgare L.)

95.99   Повучен

Brašno i krupica (griz) od durum pšenice - Određivanje sadržaja žutog pigmenta

60.60   Стандард објављен

Žita i mahunjače - Određivanje sadržaja azota i izračunavanje sadržaja sirovog proteina - Metoda po Kjeldalu

95.99   Повучен

Pšenica i brašno od pšenice - Sadržaj glutena - Deo 1: Određivanje vlažnog glutena ručnom metodom

60.60   Стандард објављен

Pšenica i brašno od pšenice - Sadržaj glutena - Deo 2: Određivanje vlažnog glutena mehaničkim načinima

95.99   Повучен

Pšenica i brašno od pšenice - Sadržaj glutena - Deo 3: Određivanje suvog glutena iz vlažnog glutena metodom sušenja u sušnici

60.60   Стандард објављен

Pšenica i brašno od pšenice - Sadržaj glutena - Deo 4: Određivanje suvog glutena iz vlažnog glutena metodom brzog sušenja

60.60   Стандард објављен

Žita i proizvodi od žita - Pšenica (Triticum aestivum L.) - Određivanje alveografskih svojstava testa od brašna za tržište i od brašna proizvedenog laboratorijskim mlevenjem pri stalnoj hidrataciji i metodologije laboratorijskog mlevenja

95.99   Повучен

Pšenica, raž i odgovarajuća brašna, durum pšenica i krupica (griz) od durum pšenice - Određivanje broja padanja u skladu sa Hagberg-Pertenom

95.99   Повучен

Pirinač - Određivanje sadržaja amiloze - Deo 1: Referentna metoda

95.99   Повучен

Pirinač - Određivanje sadržaja amiloze - Deo 2: Rutinske metode

95.99   Повучен

Prehrambeni proizvodi — Određivanje sadržaja ukupnog azota sagorevanjem u skladu sa Dumasovim principom i izračunavanje sadržaja sirovih proteina — Deo 2: Žita, mahunjače i mleveni proizvodi od žita

95.99   Повучен

Žita - Određivanje nasipne gustine, poznate kao hektolitarska masa - Deo 2: Metoda sledljivosti za merne instrumente u odnosu na međunarodni etalon instrumenta

95.99   Повучен

Žita, proizvodi na bazi žita i hrana za životinje - Određivanje sadržaja sirove i ukupne masti ekstrakcionom metodom po Randalu (Randall)

95.99   Повучен

Žita - Određivanje nasipne gustine, poznate kao hektolitarska masa - Deo 3: Rutinska metoda

95.99   Повучен

Жита - Одређивање насипне густине, познате као хектолитарска маса - Део 1: Референтна метода

60.60   Стандард објављен

Жита и производи од жита - Одређивање садржаја влаге - Референтна метода

95.99   Повучен

Kukuruz - Određivanje sadržaja vlage (u mlevenim i celim zrnima)

95.99   Повучен

Pšenica - Određivanje indeksa sedimentacije - Test po Zeleniju (Zeleny)

60.60   Стандард објављен

Жита и производи од жита - Узимање узорака

60.60   Стандард објављен

Žita, mahunjače i sporedni proizvodi - Određivanje sadržaja pepela spaljivanjem

95.99   Повучен

Žita i mahunjače — Određivanje mase 1 000 zrna

60.60   Стандард објављен

Pirinač — Određivanje biometrijskih karakteristika zrna

95.99   Повучен

Žita — Određivanje vlage i proteina celih zrna — Metoda bliske infracrvene spektroskopije

95.99   Повучен

Žita i proizvodi od žita — Određivanje sadržaja vlage (osnovna referentna metoda)

95.99   Повучен

Лабораторијска сита за жита

60.60   Стандард објављен

Пшенично брашно — Физичка својства теста — Део 1: Одређивање апсорпције воде и реолошких својстава коришћењем фаринографа

95.99   Повучен

Пшенично брашно — Физичка својства теста — Део 2: Одређивање реолошких својстава коришћењем екстензографа

95.99   Повучен

Pšenično brašno — Fizička svojstva testa — Deo 3: Određivanje apsorpcije vode i reoloških svojstava korišćenjem valorigrafa

90.60   Завршетак поступка преиспитивања стандарда

Žita i mahunjače — Određivanje zagađenja skrivenim insektima — Deo 1: Opšti principi

90.92   Одлука о измени или ревизији стандарда

Žita i mahunjače — Određivanje zagađenja skrivenim insektima — Deo 2: Uzimanje uzoraka

90.92   Одлука о измени или ревизији стандарда

Žita i mahunjače — Određivanje zagađenja skrivenim insektima — Deo 3: Referentna metoda

90.93   Одлука о потврђивању стандарда

Žita i mahunjače — Određivanje zagađenja skrivenim insektima — Deo 4: Brze metode

90.92   Одлука о измени или ревизији стандарда

Pirinač — Određivanje mogućeg prinosa mlevenja neoljuštenog i oljuštenog pirinča

90.93   Одлука о потврђивању стандарда

Pšenično i ražano brašno — Opšte uputstvo za uobličavanje testova probnog pečenja

90.93   Одлука о потврђивању стандарда

Krupica (griz) od durum pšenice i testenina — Procena kvaliteta kuvanja špageta senzorskom analizom

95.99   Повучен

Testenina proizvedena od krupice (griza) od durum pšenice — Procena kvaliteta kuvanja senzorskom analizom — Deo 2: Rutinska metoda

90.93   Одлука о потврђивању стандарда

Proizvodi od mlevenog žita — Određivanje kiselosti masti

95.99   Повучен

Žita i mleveni proizvodi od žita — Određivanje viskoznosti brašna — Metoda sa primenom amilografa

60.60   Стандард објављен

Pšenica — Identifikacija podvrsta elektroforezom

95.99   Повучен

Proso — Određivanje sadržaja tanina

90.93   Одлука о потврђивању стандарда

Pšenično brašno i krupica (griz) od durum pšenice — Određivanje nečistoća životinjskog porekla

95.99   Повучен

Pirinač — Procena vremena želatiniziranja zrna tokom kuvanja

90.93   Одлука о потврђивању стандарда

Krupica (griz) od durum pšenice — Određivanje malih frakcija

90.60   Завршетак поступка преиспитивања стандарда

Uskladištena zrna žita i mahunjače — Uputstvo za otkrivanje zagađenja živim beskičmenjacima primenom zamki

90.93   Одлука о потврђивању стандарда

Pirinač — Određivanje otpornosti zrna pirinča na istiskivanje posle kuvanja

60.60   Стандард објављен

Žita — Određivanje sadržaja nečistoća u kukuruzu (Zea mays, L.) i prosu (Sorghum bicolor, L.)

90.60   Завршетак поступка преиспитивања стандарда