Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina
Nacionalni zakon
Nacionalni zakon
Žita i proizvodi od žita - Durum pšenica (T. durum Desf.) - Opšta uputstva za instrumentalne metode za merenje boje krupice (griza)
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
Žita i proizvodi od žita - Pšenica (Triticum aestivum L.) - Određivanje alveografskih svojstava testa od brašna za tržište i od brašna proizvedenog laboratorijskim mlevenjem pri podešenoj hidrataciji i metodologije laboratorijskog mlevenja
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
Žita i proizvodi od žita - Durum pšenica (T. durum Desf.) - Određivanje procenta polustaklastih zrna i izračunavanje procenta staklastih zrna
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
Žita i proizvodi od žita - Određivanje bezaca (Besatz) u pšenici (Triticum aestivum L.), durum pšenici (Triticum durum Desf.), raži (Secale cereale L.) i ječmu koji se koristi kao hrana za životinje (Hordeum vulgare L.)
95.99 Povučen
Brašno i krupica (griz) od durum pšenice - Određivanje sadržaja žutog pigmenta
60.60 Standard objavljen
Žita i mahunjače - Određivanje sadržaja azota i izračunavanje sadržaja sirovog proteina - Metoda po Kjeldalu
95.99 Povučen
Pšenica i brašno od pšenice - Sadržaj glutena - Deo 1: Određivanje vlažnog glutena ručnom metodom
60.60 Standard objavljen
Pšenica i brašno od pšenice - Sadržaj glutena - Deo 2: Određivanje vlažnog glutena mehaničkim načinima
95.99 Povučen
Pšenica i brašno od pšenice - Sadržaj glutena - Deo 3: Određivanje suvog glutena iz vlažnog glutena metodom sušenja u sušnici
60.60 Standard objavljen
Pšenica i brašno od pšenice - Sadržaj glutena - Deo 4: Određivanje suvog glutena iz vlažnog glutena metodom brzog sušenja
60.60 Standard objavljen
Žita i proizvodi od žita - Pšenica (Triticum aestivum L.) - Određivanje alveografskih svojstava testa od brašna za tržište i od brašna proizvedenog laboratorijskim mlevenjem pri stalnoj hidrataciji i metodologije laboratorijskog mlevenja
95.99 Povučen
Pšenica, raž i odgovarajuća brašna, durum pšenica i krupica (griz) od durum pšenice - Određivanje broja padanja u skladu sa Hagberg-Pertenom
95.99 Povučen
Pirinač - Određivanje sadržaja amiloze - Deo 1: Referentna metoda
95.99 Povučen
Pirinač - Određivanje sadržaja amiloze - Deo 2: Rutinske metode
95.99 Povučen
Prehrambeni proizvodi — Određivanje sadržaja ukupnog azota sagorevanjem u skladu sa Dumasovim principom i izračunavanje sadržaja sirovih proteina — Deo 2: Žita, mahunjače i mleveni proizvodi od žita
95.99 Povučen
Žita - Određivanje nasipne gustine, poznate kao hektolitarska masa - Deo 2: Metoda sledljivosti za merne instrumente u odnosu na međunarodni etalon instrumenta
95.99 Povučen
Žita, proizvodi na bazi žita i hrana za životinje - Određivanje sadržaja sirove i ukupne masti ekstrakcionom metodom po Randalu (Randall)
95.99 Povučen
Žita - Određivanje nasipne gustine, poznate kao hektolitarska masa - Deo 3: Rutinska metoda
95.99 Povučen
Žita - Određivanje nasipne gustine, poznate kao hektolitarska masa - Deo 1: Referentna metoda
60.60 Standard objavljen
Žita i proizvodi od žita - Određivanje sadržaja vlage - Referentna metoda
95.99 Povučen
Kukuruz - Određivanje sadržaja vlage (u mlevenim i celim zrnima)
95.99 Povučen
Pšenica - Određivanje indeksa sedimentacije - Test po Zeleniju (Zeleny)
60.60 Standard objavljen
Žita, mahunjače i sporedni proizvodi - Određivanje sadržaja pepela spaljivanjem
95.99 Povučen
Žita — Određivanje vlage i proteina celih zrna — Metoda bliske infracrvene spektroskopije
95.99 Povučen
Žita i proizvodi od žita — Određivanje sadržaja vlage (osnovna referentna metoda)
95.99 Povučen
Pšenično brašno — Fizička svojstva testa — Deo 1: Određivanje apsorpcije vode i reoloških svojstava korišćenjem farinografa
95.99 Povučen
Pšenično brašno — Fizička svojstva testa — Deo 2: Određivanje reoloških svojstava korišćenjem ekstenzografa
95.99 Povučen
Pšenično brašno — Fizička svojstva testa — Deo 3: Određivanje apsorpcije vode i reoloških svojstava korišćenjem valorigrafa
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
Žita i mahunjače — Određivanje zagađenja skrivenim insektima — Deo 1: Opšti principi
90.92 Odluka o izmeni ili reviziji standarda
Žita i mahunjače — Određivanje zagađenja skrivenim insektima — Deo 2: Uzimanje uzoraka
90.92 Odluka o izmeni ili reviziji standarda
Žita i mahunjače — Određivanje zagađenja skrivenim insektima — Deo 3: Referentna metoda
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
Žita i mahunjače — Određivanje zagađenja skrivenim insektima — Deo 4: Brze metode
90.92 Odluka o izmeni ili reviziji standarda
Pirinač — Određivanje mogućeg prinosa mlevenja neoljuštenog i oljuštenog pirinča
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
Pšenično i ražano brašno — Opšte uputstvo za uobličavanje testova probnog pečenja
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
Krupica (griz) od durum pšenice i testenina — Procena kvaliteta kuvanja špageta senzorskom analizom
95.99 Povučen
Testenina proizvedena od krupice (griza) od durum pšenice — Procena kvaliteta kuvanja senzorskom analizom — Deo 2: Rutinska metoda
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
Žita i mleveni proizvodi od žita — Određivanje viskoznosti brašna — Metoda sa primenom amilografa
60.60 Standard objavljen
Pšenično brašno i krupica (griz) od durum pšenice — Određivanje nečistoća životinjskog porekla
95.99 Povučen
Pirinač — Procena vremena želatiniziranja zrna tokom kuvanja
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
Krupica (griz) od durum pšenice — Određivanje malih frakcija
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
Uskladištena zrna žita i mahunjače — Uputstvo za otkrivanje zagađenja živim beskičmenjacima primenom zamki
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
Pirinač — Određivanje otpornosti zrna pirinča na istiskivanje posle kuvanja
60.60 Standard objavljen
Žita — Određivanje sadržaja nečistoća u kukuruzu (Zea mays, L.) i prosu (Sorghum bicolor, L.)
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda