Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Projekti

Pretražite srpske, evropske i međunarodne standarde. Odredite organizaciju koja je donosilac standarda, izaberite oznaku standarda ili ključnu reč i završite željenu pretragu. Možete dodati i fazu u izradi standarda ili komitet/komisiju koja je izradila standard.

Кriterijum: 2017/625

Prehrambeni proizvodi – Detekcija ozračenih prehrambenih proizvoda koji sadrže kristalni šećer primenom metode ESR spektroskopije

60.60   Standard objavljen

Prehrambeni proizvodi – Određivanje elemenata u tragovima – Deo 2: Određivanje ukupne žive atomskom fluorescentnom spektrometrijom (AFS) –tehnikom hladnih para posle razaranja pod pritiskom

60.60   Standard objavljen

Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za otkrivanje i određivanje broja Clostridium spp. - Deo 1: Određivanje broja sulfitoredukujućih Clostridium spp. tehnikom brojanja kolonija

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više

Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za otkrivanje i određivanje broja Clostridium spp. - Deo 2: Određivanje broja Clostridium perfringens tehnikom brojanja kolonija

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više

Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za otkrivanje i određivanje broja Clostridium spp. – Deo 3: Otkrivanje Clostridium perfringens

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više

Prehrambeni proizvodi – Određivanje T-2 toksina i HT-2 toksina u žitima i proizvodima od žita za odojčad i malu decu primenom HPLC-MS/MS posle prečišćavanja pomoću SPE

60.60   Standard objavljen

Analiza molekularnih biomarkera – DNK bar-kodiranje riba i proizvoda od ribe korišćenjem određenih segmenata gena mitohondrijskog citohroma b i mitohondrijskog citohroma c oksidaze I

60.60   Standard objavljen

Prehrambeni proizvodi – Određivanje citrinina u prehrambenim proizvodima pomoću HPLC-MS/MS

60.60   Standard objavljen

Prehrambeni proizvodi – Određivanje ostataka pesticida pomoću GC- i LC-MS/MS (SweEt) nakon ekstrakcije sa etil-acetatom

90.20   Početak postupka preispitivanja standarda

Prehrambeni proizvodi – Detekcija ozračenih prehrambenih proizvoda koji sadrže celulozu primenom metode ESR spektroskopije

60.60   Standard objavljen

Autentičnost hrane – DNK bar-kodiranje školjkaša i proizvoda dobijenih od školjkaša korišćenjem definisanog segmenta mitohondrijalnog gena 16S rRNK

60.60   Standard objavljen

Autentičnost hrane – DNK bar-kodiranje mesa dobijenih od sisara i živine korišćenjem definisanih segmenata mitohondrijalnog gena citohroma b i citohroma c oksidaze I

60.60   Standard objavljen

Mikrobiologija lanca hrane – Metode otkrivanja larvi Anisakidae L3 u ribi i proizvodima od ribe -- Deo 1: UV metoda sa presovanjem

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više

Mikrobiologija lanca hrane – Metode otkrivanja larvi Anisakidae L3 u ribi i proizvodima od ribe – Deo 2: Metoda veštačke digestije

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više